Reporte de análisis cuantitativo de datos: estudio de mercado preferencias de consumo aceite de aguacate hass
Main Article Content
Abstract
Downloads
Article Details
DECLARATION OF ORGINIALITY OF SUBMITTED ARTICLE
With this document, I/We certify that the article submitted for possible publication in the institutional journal INGENIO MAGNO of the Research Center Alberto Magno CIIAM of the University Santo Tomás, Tunja campus, is entirely of my(our) own writing, and is a product of my(our) direct intellectual contribution to knowledge.
All data and references to completed publications are duly identified with their respective bibliographical entries and in the citations thus highlighted. If any adjustment or correction is needed, I(we) will contact the journal authorities in advance.
Due to that stated above, I(we) declare that the entirety of the submitted material is in accordance with applicable laws regarding intellectual and industrial property, and therefore, I(we) hold myself(ourselves) responsible for any complaint related to it.
If the submitted article is published, I(we) declare that I(we) fully relinquish publishing rights of the article to the University Santo Tomás, Tunja campus. As remuneration for this relinquishment of rights, I(we) declare my(our) agreement to receive two (2) copies of the edition of the journal in which my(our) article appears.
References
[2] J. Flórez Arroyave, “Obtención de aceite de aguacate con alto valor agregado para la industria de alimentos usando fluidos supercríticos,” Corporación Universitaria Lasallista. pp. 1–91, 2017.
[3] K. L. Gómez Zambrano, “Estudio de factibilidad para la producción de aceite vegetal comestible de aguacate producido en la finca ‘Cuatro Hermanos’ de la provincia de Manabí y propuesta de plan de exportación dirigido al mercado de Londres, Reino Unido.” pp. 1–185, 2015.
[4] L. Martínez Nieto, F. Camacho Rubio, S. Rodríguez Vives, and M. Moreno Romero, “Extracción y caracterización del aceite de aguacate,” Grasas y aceites (Sevilla), vol. 39, no. 4. pp. 272– 277, 1988.
[5] A. Peralta-Bohórquez et al., “Diseño y construcción de equipos de extracción con fluidos supercríticos (EFS) y algunas aplicaciones en análisis de alimentos.” pp. 1–8, 1993.
[6] A. M. Restrepo Duque, J. Londoño- Londoño, D. González Álvarez, Y. Benavides Paz, and B. L. Cardona Salazar, “Comparación del aceite de aguacate variedad hass cultivado en Colombia, obtenido por fluidos supercríticos y métodos convencionales: Una perspectiva desde la calidad,” Rev. Lasallista Investig., vol. 9, no. 2, pp. 151–161, 2013.
[7] R. M. Diana Martiza, “Identificar los principales factores de producción del aguacate Hass, en la región de Guaduas Cundinamarca, para conocer las posibles alternativas de comercialización en Bogotá,” 2019.
[8] A. P. Álvarez, D.C. & Monsalve, “Impactos sociales, ambientales y económicos a través de la producción, comercialización y exportación de aguacate Hass en el Oriente Antioqueño (Colombia),” Esumer, p. 91, 2019, [Online]. Available: http:// repositorio.esumer.edu.co/bitstream/ esumer/1373/2/Esumer_aguacate.pdf.
[9] G. González, C. Sánchez, M. F. Perdomo, and X. Ardila, “Producción De Aguacate Hass Una Alternativa Para El Departamento Del Huila,” Rev. Crecer Empres. J. Manag. Dev. | diciembre 2018 NÚMERO Espec. 02, no. 2, pp. 7–15, 2018.
[10] Faceta de Boyacá, “Boyacá le apuesta al aguacate,” Faceta de Boyacá, 2018.
[11] Instituto Colombiano Agropecuario, 2018.
[12] A. G. Ramírez García and C. M. Pérez Peralta, “Competitividad en las organizaciones de productores de aguacate en Sucre, Colombia,” Cuad. Desarro. Rural, vol. 15, no. 81, pp. 1–23, 2019, doi: 10.11144/javeriana.cdr15-81. copa.
[13] S. B. María Fernanda and H. C. Ana Milena, “Caracterización socioeconómica de la producción de aguacate de la variedad Hass en el departamento de Cundinamarca con fines de internacionalización.” pp. 1–231, 2017.
[14] J. P. Erika Johana and R. B. Evelyn Yadira, “Estudio de Factibilidad para la producción, comercialización y demanda del aguacate en el mercado de la provincia de Imbabura,” vol. 2015, no. June, p. 50061, 2016.
[15] Y. V. Javier, “El aguacate en Colombia: Estudio de caso de los Montes de María, en el Caribe colombiano.,” Banco la República - sucrusal Cart., vol. 171, 2012.